Maja Đorđić – Kontrolorka sa mikrofonom

Maja Đorđić – Kontrolorka sa mikrofonom

Maja je jedna od zaposlenih u mreži tehničkih pregleda CVS Services d.o.o. Zajedno sa svojim kolegama ima zadatak da ustanovi ispravnost vašeg vozila prilikom tehničkog pregleda, na propisan način i u skladu sa pravilima struke.

Prilikom dolaska na liniju tehničkog pregleda odmah ćete konstatovati njenu srdačnost i neposrednost. Posmatrajući monitore, dok gledate izvršenje propisanih radnji, uočićete profesionalnost i sinhroni-zovan rad sa njenim kolegama. Možda ćete i pomisliti, „pa ovo damama nije svojstveno“, „ovo je muški posao“, ali će Vas ona demantovati na svakoj radnoj tački pregleda vozila. Obučena je i osposobljena kao i njene kolege. To što je žena u „muškom“ poslu njoj je dodatni motiv da profesionalno bude jednaka ili bolja.

Maja, međutim ima hobi kojim ispunjava svoje vreme, onda kad joj posao i druge obaveze dozvoljavaju. Svojim muzičkim talentom – pevačkim glasom, zabaviće vas i razveseliti na svečanosti ili u neformalnim prilikama, kada će napraviti posebnu atmosferu.

Zatekli smo je kako vrši tehnički pregled jednog putničkog vozila. Nakon 40-tak minuta, vlasniku vozila saopštava da je vozilo potpuno ispravno, a nama, u kratkoj pauzi, priča kada je počela sa pevanjem.

– Moje prvo iskustvo što se tiče pevanja je bilo u prvoj godini srednje škole, kada sam se upisala u gradski hor „Mačvanski“ u Bogatiću. Iako je to neka druga vrsta muzike, jako mi se dopalo. Tu sam stekla nova prijateljstva i družila se sa divnim ljudima pet godina. Stekla sam veliko iskustvo i dosta toga naučila.
– Sredinom 2019. godine sam prvi put uzela mikrofon i oprobala se i u tim muzičkim vodama. Iako će to zvučati poput klišea, moram da kažem da je to bila ljubav na prvi ton, na prvi zvuk!
Maju smo pitali koja joj je najdraža pesma i kako postiže da uskladi oba posla, na šta nam je odgovorila:

– Pevam iz čiste ljubavi. Nekom ko voli muziku svaka pesma je omiljena, sve ih podjednako volim i svaku doživljavam sa nekom posebnom emocijom. Nastupam kada mi vreme i obaveze dozvoljavaju, jer imam stalni posao koji takođe volim da radim i koji mi je jako zanimljiv. Od marta ove godine zaposlena sam u ogranku Centra za vozila Srbije u Sremskoj Mitrovici. Radim posao kontrolora. U društvu sjajnih kolega sve je lako i zanimljivo, a saradnja je odlična.
Nema, dakle, muškog i ženskog posla. Maja uspešno obavlja poslove svojstvenije muškarcima, ali kad je vidite da iz kanala pregleda delove mehanizma za upravljanje na vašem vozilu, nemojte se iznenaditi da čujete nežan ženski glas kako pevuši vama neku poznatu melodiju.