CVS tehnički pregledi

Slaviša Golubović – pukovnik sa osmehom

CVS je ponosan na sve svoje zaposlene. Posebno smo ponosni na našeg kolegu pukovnika u penziji Slavišu Golubovića, koji se istakao zaslugama za višedecenijsku službu „narodu i državi“. Našem kolektivu se pridružio oktobra 2021. godine, nakon odlaska u zasluženu penziju. Školovao se u zemlji i inostranstvu. Svoju vojnu službu završio je kao pukovnik Vojno-obaveštajne agencije, gde je za posvećenost svom pozivu više puta odlikovan.

Kolega Golubović je oficirsku karijeru započeo kao najbolji pitomac Vojne akademije koju je završio sa izuzetno visokim prosekom od 9,63 u rodu raketne jedinice PVO. Iskreno posvećen svom zanimanju, zajedno sa svojim tadašnjim kolegama, hrabro se stavio u odbranu zemlje tokom agresije NATO na SRJ 1999.godine.

Neposredno pre i tokom agresije bio je pripadnik čuvenog 3. raketnog diviziona, 250. raketne brigade, koja je nosilac Ordena narodnog heroja. Jedinica pukovnika Golubovića se proslavila pre svega obaranjem NATO aviona F-117A i F-16CG. Često naglašava da je pored tog profesionalnog uspeha jednako važno to što ni jedan pripadnik jedinice nije nastradao ili povređen tokom 78 dana agresije.

Uspeh 3. rd PVO i 250. raketne brigade ovekovečio je pisanjem studije ratne istorije „Pad noćnog sokola“. Građa i prikupljanje činjenica je trajalo godinama uz veliku i neprolaznu želju da se ratni uspesi osvetle na objektivan način. Tema je do tada više puta obrađivana, kako u knjigama, časopisima tako i drugim medijima, ali je on jedini uspeo da sakupi najobimniju, najprecizniju i najdetaljniju građu o slavnim događajima obaranja neprijateljskih aviona, među kojima je takozvani „nevidljivi“ F-117A. Svoja kazivanja u knjizi potpisali su svi pripadnici koji su učestvovali u ovim događajima, od tadašnih vojnika do generala. Knjiga je prevedena na engleski i ruski jezik. Za nju je autor dobio više domaćih i međunarodnih priznanja.

Golub je veličina kojoj se dive, zahvaljuju, čestitaju i koju svi uvažavaju bez premca. Kada se pridružio našoj porodici, prihvatio nas je kao svoje i pomogao da poslovanje dovedemo nanivo vojničke ozbiljnosti i organizovanosti. Svoja znanja i iskustvo nesebično deli svakodnevno sa nama i trudi se da zajedno rastemo, napredujemo i dostižemo uspehe! Naš dragi kolega je srdačan, brine o nama i uvek je tu da nas nasmeje, oraspoloži nekom od svojih anegdota i priča.

Svi znamo za oborenog “nevidljivog”, a i oni koji ne znaju, čuli su sigurno za heroje rata, heroje države i ljude koji su rizikovali svoj život i dali svoje srce u vreme kada je to bilo potrebno i kada je malo ko imao hrabrosti. On je jedan od njih. Ponosni smo što je deo nas, što imamo priliku da učimo od njega i što ga, pre svega, svako od nas može nazvati prijateljem!

Živi i radi u Beogradu. Oženjen je i otac jednog deteta.
Društvo CVS Services d.o.o. je posebno, pa zato ima i posebne ljude. Jedan od njih je i Golub.

CVS Valjevo partner

Tehnički pregled TDG Auto – CVS Partner – Tehnički pregled i registracija vozila Valjevo Tehnički pregled TDG Auto – CVS PartnerAdresa: Majora Ilića 42a Valjevo, Srbija

Prijava za partnerstvo

Prijava za partnerstvo sa CVS mrežom tehničkih pregleda POPUNITE FORMU I KONTAKTIRAĆEMO VAS